Provinent d’una família de músics clàssic, Manel Barcons comença la seva formació com a lutier en diversos tallers de l’escola catalana de constructors de guitarra i posteriorment la completaria amb els mètodes de l’escola clàssica madrilenya que finalment adoptarà.

Després de més de cinc anys d’aprenentatge i dos de pràctica professional en l’ofici de la construcció artesanal de guitarres en diferents tallers, des de l’any 1998 desenvolupa la seva experiència professional com a constructor de guitarres en el seu propi taller on compagina les tasques de la
construcció artesanal de guitarres realitzades a partir d’una exigent selecció i treball exclusivament manual de la fusta incloent l’envernissat a mà (goma laca) amb la restauració de diferents tipus d’instrument de corda.

Des de l’any 2001 col·labora amb el Museu de la Música de Barcelona en tasques de restauració - conservació de la col·lecció d’instruments. Des de l’any 2003 forma part de la plantilla del Museu com auxiliar de conservació i restauració.

  CAT CAST ENG
 
fotografies: Eva Corbella
disseny: Anna Torné